Admin napsal:
Proc to daval Vlado do aĺkoholu ? Ze by zpusob konzumace plodu bez duziny ?
Je to natolik zajimave, ze sem vlozim celou odpoved od Vlada
:
Ahoj Petr,
Ja mam zbierku velmi cudnych plodov zakonzervovanych v alkohole. Plnu skrinku.
Tu je fotka niekolkych:
Konzervovanie botanickych exemplarov v alkohole samozrejme nie je moj originalny napad.
Ked robime s Olgou botanicke ilustracie novo objavenych rastlin pre akademiu vied, pozicaju nam na to mimo ine z narodneho herbara mimo vylisovane listy, digitalne fotky a tiez flasticky s alkoholom v ktorom su plody, kvety, puky ... . Ja to robim konzervujem vo vodke a "Smitsonian" - narodny herbar vo Washingtone to robi v nejedlom alkohole ... .
Ale robia sa tiez napoje z vodky a plodov Buddhovej ruky.
Napriklad Kalifornska firma "Hangar1" ma taky vyrobok za takmer 50 dolarov za flasu.
Ak napises "Buddha hand vodka" do google, dostane sa Ti takmer 1000 stran.
Ak sa uviaze flasa na strom a vetvicka s malym plodom sa vlozi dovnutra, vyrastie ovocie vo flase a vnucencom sa da dat hadanka: "Ako dedko s babkou vypestovali taky velky citron vo flaske?"
Tu je fotka takto vypestovanych dvoch Mayeri citronov a jednoho mensieho pomella (citrus maxima):
Francuzi v tom maju dlhu trandiciu, ale s hruskami. Hrusku vypestuju vo flasi, zaleju s Brandy ktore tak dostane prichut od hrusky.
Ak napises do google "pear in the bottle" (hruska vo flaske - po anglicky) do google, dostanes nespocet stranok na tuto temu, aj s fotkami. Napriklad:
http://www.clearcreekdistillery.com/Pearinbottle.htm
Na zdravie!
vlado
Vlado, diky za zajimavy prispevek