Djuran napsal:
Já vždy když pak čtu ty odborné odpovědi jako teď třeba od šneka tak se uplně stydím, že jsem oproti vá všem tady uplný laik "KYTIČKÁŘ"
Začínám nabývat dojmu že pokuť mám mít úspěch jako ostatní zde musím toho ještě hodně nastudovat a přečíst než budu mít tak nádherně rostoucí rostiny jako ostatní!
Jestli jsem to pobral dobrě tak platí při hnojení citrusů ono pravidlo, že v málu a jednoduchosti je síla!
Že hnojit organickým hnojivem ano ale jen opatrně a kombinovat i s syntetikou a toho jen také málo!
Prostě a jasně je to zase jen o citu a o skušenostech najít to pravé pro dané podmíky a potřeby rostlin!
Djurane, nemáš se za co stydět .... to jsme totiž všichni a to i přesto, že odpověď vypadá buhvíjak. Jestli existuje nějaký rozdíl, tak je pouze v tom, že již za ta léta umím či někteří z nás umíme, jakž takž pojmenovat a popsat problémy, se kterými se potýkáme. Problémy sice umíme pojmenovat, ale jejich řešení bohužel stejně povětšinou neznáme. Naprostá většina z nás .... rozhodně alespoň já ne. Čím déle citrusy pěstuji, tím vím větší prd. Je to většinou neustálý pokus a omyl, jen občas pokus a i to nějaké mírné zlepšení (výše mluvím o citrusech pěstovaných v nádobách). Jen u málo věcí u citrusů platí, že uděláš A a stane se B, u některých platí můžeš klidně udělat A nebo B, C i D, ale nejlepšího výsledku prostě dosáhneš u A, což za tebe již X pěstitelů dříve vyzkoušelo.
Jenže ... jsou zde problémy komplexního rázu, které se týkají řešení více problémů současně a těch je bohužel drtivá většina a žádná jednoznačná řešení obvykle nemají, pokud vůbec jejich optimální řešení v našich podmínkách existuje
Většinou jsou to právě ty nejzásadnější, které se týkají nalezení nějaké rovnováhy a to ať už toho či onoho.