šnek napsal:
Sklizený pomerančovník "Bonanza Skagg je." - Rozměr plodu 95 x 75 mm, hmotnost 320 g, ochutnávkový talíř "Citrus MIX", který jsme dnes večer s chutí zbaštili SE Zdeňkem Místo Večeře
Ach jo, jak malí kluci
. Oni to jen tak syrové sní, místo udělali nějaké .....cello a vypili to
. Nebo aspoň pečený čaj s rumem:
Vánoční pečený čaj
Ingredience:
1 kg ovoce (může být mražené i čerstvé) hrušky,jablka,pomeranče,rybíz,švestky,mandarinky,jahody,maliny,borůvky
1200 cukru krystal
2 dcl rumu (nemusí být)
1citron
lžička skořice
3 nemleté hřebíčky
Postup:Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky nemusíme loupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr, přidáme rum (nemusí být), citron (nakrájený na kousky), skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby v hlubším pekáči na 220 stupňů, na cca 45 minut. Pečte tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Podle toho se řiďte čas pečení je pouze orientační, protože každý má jinou troubu. Během pečení občas promíchejte Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama
Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat a pijeme. Voní po tom celý dům a každý chce recept
Tak som to dnes vyskúšal iba na miesto rumu som dal vodku v ktorej som mal vyluhovanú kôru z domácich citrónov. Je to fakt chutné