Ahojte
mam taky mensi problemik a chcel by som poradit ako sa snim co najlepsie vysporiadat
chcem na uvod podotknut ze presadzat citrusy ako tak viem aj ked som zaciatocnik substrat som si namiesal v pohode rastlinam sa dari
avsak mam problem s jedným jedinym citronom.. jedna sa o semenač stary je nejak 9 rokov ( myslel som si ze 7 prepocital som sa ) na to kolko ma rokov ma strasne hruby pen a malu korunu ( par krat zmrzol schytal krupy rozbity kvetinac atd malo krat presadzany, a stepeny pred 2 tyzdnami...V tej dobe kedy som ho sadil som nevedel aku zeminu vyzaduje tak sup ho do normalnej zo zahrady v nej bol tych 9 rokov .. a tu prichadza moj problem
korenovy bal je hrozne tvrdy ako kamen maximalne prelezeny korenmi
ako ho mam presadit do vzudsneho raselinoveho substratu?
pretoze ked ten bal dam do substratu sa kolise zafuci vietor vyvrati ho a nove korienky co pojdu do raseliny doslova roztrhne/vytrhne cize poskodi..
co si o tom myslite? Ja by som najradsej ten tvrdy bal odstranil prudom vody ( nie strasne silnym) a zasadil do substratu
Co mi odporucite? fakt neviem ako na tento problem kedze sa jedna a roznu konzistenciu pody
Ak sa tu uz taky problem riesil tak sa ospravedlnujem ale nenasiel som tu taky topic
Dakujem za kazdu odpoved