VYHLEDÁVÁNÍ
HLAVNÍ MENU
CITRUSÁŘSKÉ ORGANIZACE
PARTNER LINKY
REKLAMA
|
Několik receptů s použitím citrusů.Vydáno dne 11. 01. 2002 (6612 přečtení)Ještě než se pustíme do samotných receptů, chtěl bych vás upozornit, že citrusové plody prodávané v našich obchodech jsou chemicky ošetřené. Pokud používáte při přípravě jídel kůru z plodů, je vhodné ji brát jen z plodů vypěstovaných doma. Popř. si dopřát trošku té chemie, vždyť dnes když otevřete noviny, máte to samý dioxin, růstové látky,... Svíčkové řezy na pomerančích Co budete potřebovat: 600 g svíčkové, 60 g oleje, 30 g másla, 300 g pomerančů, sůl, mletý pepř Postup: Maso nakrájíme na 6 plátků, mírně jej osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a svíčkovou zprudka po obou stranách osmahneme. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Do výpeku po svíčkové přidáme máslo a plátky pomeranče a zlehka je osmahneme. Jednotlivé kousky svíčkové obložíme opečeným pomerančem a podlijeme šťávou. Podáváme s bramborovými hranolky. Mořský jazyk na pomerančích Co budete potřebovat: 5 porcí ryby, 500 g pomerančů, 50 g másla, 50 g oleje, bílý pepř, sůl Postup: Ryby očistíme, řádně opláchneme a osušíme. Z polovičního množství pomerančů vymačkáme šťávu a dáme ji do hlubší mísy. Přidáme olej, sůl a pepř. Tímto vytvoříme marinádu, do které umístíme ryby na jednu hodinu. V pánvi zlehka rozpustíme máslo, naskládáme na něj porce ryby a na čtvrt hodiny vložíme do trouby. Jednotlivé porce ryby dáme na talíře o polijeme vypečenou šťávou. Dozdobíme lehce osmahnutými plátky pomeranče. Podáváme s rýží. Pomerančový pohár Co budete potřebovat: 5 pomerančů, 3 vejce, 125 g cukru, 1 citrón, lžíce želatiny, 0,25 litru šlehačky Postup: Nastrouháme kůru z jednoho pomeranče a společně se žloutky a cukrem chvíli šleháme v misce. Pak misku postavíme do hrnce s tepou vodou a na mírném ohni šleháme do doby až zhoustne jako krém. Pak přidáme citrónovou šťávu, v troše vody rozpuštěnou želatinu a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Oloupeme pomeranče. Jeden rozdělíme na jednotlivé plátky a zbývající čtyři rozpůlíme a nakrájíme z nich půlkolečka. Těmito půlkolečky vyložíme misky a do středu vždy umístíme krém, který urovnáme. Poté necháme chvíli ztuhnout. Připravíme oslazenou šlehačku, kterou nastříkáme do středu a dozdobíme jednotlivými plátky pomeranče. Pomerančový salát se smetanou Co budete potřebovat: 4 pomeranče, 2 lžíce cukru, 0,25 litru šlehačky Postup: Pomeranče oloupeme a dva z nich rozdělíme na jednotlivé dílky. Ze zbývajících dvou nakrájíme tenká kolečka, která klademe na talířek. Na tyto kolečky nastříkáme kopeček šlehačky a ten ozdobíme jednotlivými dílky uspořádanými do růžice. Podáváme jako doplněk oběda či večeře. Ambrosia - pomeranč s kokosem Co budete potřebovat: 6 pomerančů, 250 g strouhaného kokosu, 100 g cukru Postup: Pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky skládáme do mísy a postupně prosypáváme jemně strouhaným kokosem a cukrem. Mísu dáme vychladit na dvě až tři hodiny do chladničky. Podáváme s oplatkou. (převzato ze stránek Světa Namodro, autor - Libor Teplan) Celý článek | Autor: administrator | Počet komentářů: 45 | Přidat komentář | |
UŽITEČNÉ ODKAZY
INZERCE
REKLAMA
REKLAMA PRO CITRUSY.CZ
INFORMACE
Vydavatel:Richter group Copyright: Richter 2001 Kontakt:Pomocí diskusního fora
|
Tento web site byl vytvořen prostřednictvím phpRS - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
Na této stránce použité názvy programových produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami
nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.